Звичайно, зараз багато українців перейшло на безготівковий розрахунок, але все-таки кожен у кишені має гривні, як мінімум, для розрахунку в громадському транспорті.

Тому новини про те, на які купюрі НБУ просить звернути увагу, будуть вкрай важливими для всіх, адже у громадян нашої країни додалося прав щодо того, які гривні можна не приймати в супермаркеті.

Супермаркет, каса: фото Знай.ua
Супермаркет, каса: фото Знай.ua

Послуга "готівка на касі" зазнала змін. У НБУ наклали обмеження на обіг готівки, якщо вони виглядають нетоварно. Про це йдеться в оновленому порядку ведення касових операцій у національній валюті, оприлюдненому нещодавно. Документ набрав чинності 29 серпня.

Отже, об'єкт господарювання у межах послуги зобов'язаний видавати клієнту лише придатні звернення готівку. Інакше покупець може відмовитися від "зіпсованих" купюр та монет.

Популярні новини зараз
Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Зміни у військовому обліку – чого чекати українцям Українцям повертають знижки на комуналку: хто отримає 25%, 50% і навіть 100% Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Послуга "готівка на касі", що дозволяє знімати готівку з банківських карток на касах торгових точок, зазнала змін з 1 вересня. Паперові та металеві засоби не повинні викликати сумнівів у своїй справжності, а пошкоджені повинні вилучатися та передаватися до банківських установ разом із виручкою.

Термінал ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Термінал ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що НБУ посилює контроль: підприємства не можуть переводити в готівку.

Раніше ми повідомляли, що повернути товар без чека: українці і на це мають право, просто продавці їх дурять, правила.

Також стало відомо, що товар поверненню не підлягає: супермаркети масово дурять українців за допомогою "червоних цінників".