Вересень може стати місяцем змін для українських водіїв. За прогнозами гендиректора Української асоціації зрідженого газу Станіслава Батраченка, паливо може відчутно подорожчати. Про це він розповів в інтерв'ю LIGA.net.

Водіїв попередили, що у вересні роздрібна ціна зрідженого газу на заправних станціях може дуже істотно зміниться, а саме зрости більш ніж на 20%.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Станіслав Батраченко вважає, що варто очікувати на подорожчання на рівні 6 гривень/літр. Головним чинником такого стрімкого подорожчання стане підвищення акцизної ставки на цей вид палива. Також зіграти роль підвищення цін можуть зовнішні чинники.

Ціни на автогаз. Фото: скрін youtube
Ціни на автогаз. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Плату за світло нараховуватимуть по-новому Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

В той самий час директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн у своїх попередніх інтерв'ю неодноразово заявляв, що наслідки підвищення акцизів будуть не такими серйозними, як багато хто очікує.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

За його словами, побоюватися варто власникам авто з ГБО, адже акциз на скраплений газ зросте найбільше. Водночас є велика ймовірність, що зростання акцизу на бензини та дизпаливо пройде практично непомітно.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, заправка автомобіля обійдеться дорожче: водіям показали, як змінилися ціни на автогаз.

Також наш портал інформував, не поспішайте на СТО: що робити, якщо в салоні авто смердить бензином та вихлопними газами, заощадите багато грошей.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, ви витрачатимете на АЗС пів зарплати: що потрібно робити водіям, щоб знизити витрату палива.