Українці можуть одержати штрафи за свої газові лічильники. Кожні 6 місяців прилади обліку перевіряються спеціалістами оператора ГРМ. Про це нагадали на facebook-сторінці Дніпровської філії "Газмережі".

Газовики нагадали, що один раз на шість місяців у квартиру або будинок побутового споживача має відвідати контролер газової компанії. Власник зобов'язаний надати безперешкодний доступ до пристрою обліку, адже в іншому випадку є ризик залишитися без газопостачання.

Газовики. Фото: скрін youtube
Газовики. Фото: скрін youtube

Контролер проводитиме зняття контрольних показників, а також оглядає лічильник на наявність слідів стороннього впливу.

"Контрольна фотофіксація показань приладів обліку дозволяє уникнути будь-яких розбіжностей при розрахунках за послуги з газопостачання. Окрім показань, контролер також фіксує стан лічильника та цілісність пломби", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Плату за світло нараховуватимуть по-новому В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що за втручання в роботу лічильника, зокрема ушкодження пломб, передбачено штрафні санкції. Якщо буде доведено факт безоблікового споживання газу, то розмір штрафу може сягати сотень тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, приготуйте пакет документів: "Газмережі" нагадали українцям про обов'язкову процедуру.

Також наш портал інформував, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, перевіряли лічильники – накрутили з десяток кубів: українці зіткнулися з шахраями, як убезпечити себе.