В Україні вже третій тиждень поспіль зростають ціни на помідори. Також не дуже тішать цінники на капусту та болгарський перець. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Українські виробники тепличних томатів укотре підняли відпускні ціни на продукцію. Так, помідори в середньому подорожчали на 12%, якщо порівнювати з минулим тижнем, і продаються по 40-55 гривень за кілограм.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Учасники ринку пояснюють таку цінову тенденцію тим, що попит на томати залишається активним, а пропозиція продукції поступово скорочується через сезонний фактор.

"Вибірки в комбінатах були малооб'ємними та нестабільними, відвантаження з літніх теплиць та відкритого ґрунту практично не здійснювалися", - йдеться у поясненні.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Вартість томатів в Україні в середньому у 2,4 раза вища, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас аналітики не виключають, що овоч продовжить дорожчати через скорочення вибірок у місцевих господарствах.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на капусту та перець

Середній цінник на білокачанну капусту в українських супермаркетах збільшився з 22,05 до 28,09 гривні за кілограм. При цьому в окремих торгових точках вартість овочів доходить і до 30,5 гривні.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Водночас середня вартість болгарського перцю досягла позначки 115,35 гривні за кілограм. У більшості супермаркетів овоч значно подешевшав за останній місяць.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, економити на їжі будемо старанніше: в Україні прогнозують новий стрибок цін на продукти.

Також наш портал інформував, м'ясо та молочні продукти перетворюються на розкіш: ціни зростають лякаючими темпами.

Крім того, ми писали, тенденція до подорожчання: ціни на популярні крупи повільно, але впевнено повзуть вгору.