"Ощадбанк" попередив частину пенсіонерів про необхідність пройти вкрай важливу процедуру, щоб уникнути проблем з отриманням виплат. Про це свідчить інформація на офіційній facebook-сторінці фінустанови.

У банку нагадали, що пенсіонерам із числа внутрішньо переміщених осіб необхідно пройти фізичну ідентифікацію. Це вимога ухвали Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 №637.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Як пройти ідентифікацію:

  • звернутися до каси найближчого відділення "Ощадбанку" з паспортом та платіжною карткою, на яку надходить пенсія;
  • особисто зняти готівку або перевірити залишок коштів на рахунку через касовий POS-термінал – ідентифікація проводиться шляхом введення чи встановлення, зміни ПІН-коду.

Крім того, для ідентифікації пенсіонер може особисто звернутись до органів ПФУ, авторизуватися в особистому електронному кабінеті на вебпорталі ПФУ або пройти процедуру за допомогою відеозв'язку.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У "Ощаді" нагадали, що фізична ідентифікація проводиться безкоштовно. При цьому банк не зупинятиме розрахунки за картковим рахунком, якщо пенсіонер не пройде ідентифікацію, але відповідна інформація буде передана до Пенсійного фонду, який може призупинити нарахування виплат.

Пенсіонерам ВПО, які отримують виплати на рахунок Ощадбанку, необхідно проходити ідентифікацію кожні 6 місяців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Пенсійний фонд попередив пенсіонерів про важливе нововведення: стосується кожного отримувача виплат.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ звернувся до пенсіонерів, які одержують виплати на картки: важливе попередження для кожного.