В Україні до кінця 2024 року не передбачено масштабних підвищення пенсій, проте деякі категорії пенсіонерів зможуть отримати надбавки у вересні. Про це йдеться у матеріалі порталу "РБК-Україна".

Усі індексації пенсій, які були заплановані на 2024 рік, вже завершилися. Втім, в окремих пенсіонерів у гаманцях трохи побільшає купюр.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Зокрема, у вересні похилого віку українці можуть розраховувати на надбавки за віком. Вони будуть призначені пенсіонерам, яким цього місяця виповниться 70 років. Також такі надбавки буде збільшено особам, яким виповниться 75 та 80 років.

Розмір "вікових" надбавок:

Популярні новини зараз
Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів Готуємо каністри: в Україні очікується різке зниження цін на бензин та солярку Якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки
Показати ще
  • з 70 років – 300 гривень щомісяця;
  • з 75 років – 456 гривень щомісяця;
  • з 80 років – 570 гривень щомісяця.

Пенсійний фонд автоматично призначає дані надбавки та виплачує разом з основною пенсією.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Крім того, деякі пенсіонери можуть перерахувати пенсії в індивідуальному порядку. Наприклад, якщо досягнення пенсійного віку людина певний час продовжувала працювати, але на даний момент вже звільнилася, то вона може подати заяву до ПФУ з проханням перерахувати пенсію з урахуванням оновленого стажу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам виплачуватимуть щомісячну допомогу: хто і на яку суму може претендувати.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ звернувся до пенсіонерів, які одержують виплати на картки: важливе попередження для кожного.