Ціни на комунальні послуги не по кишені багатьом українцям, тому й збираються борги, що породжує замкнене коло.

Деякі, особливо хитрі громадяни нашої країни йдуть у те, щоб обманювати державу та "скручувати" лічильники. У таку ситуацію потрапила пенсіонерка, яку оштрафували на велику суму, але в цій історії є подвійне дно.

Лічильник світла, скріншот: Facebook
Лічильник світла, скріншот: Facebook

Співробітники ДПЕК зафіксували порушення на адресу пенсіонерки, яке полягає у пошкодженні лічильника. Їй донарахували за невраховану електроенергію 10 384 гривень. Проте вона запевняє, що споживає однакову кількість електроенергії. Про це йдеться у рішенні Білоцерківського міськрайонного суду Київської області, опублікованому 13 серпня 2024 року.

Пенсіонерка вказує, що до складання акта про порушення, після складання та заміни лічильника, споживала та споживала однакову кількість електроенергії, навіть показники зменшилися, що пояснюється встановленням нового та більш точного лічильника та свідчить про те, що не використовувала електроенергію без урахування.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

"Відповідач у справі пенсіонерка, 1943 року народження, тобто на момент складання акта про порушення їй виповнилося 79 років, проживає в квартирі одна протягом останніх 20 років, має пільгу "дитина війни", у квартирі навіть відсутня мікрохвильова пічка та електричний чайник, тому безглуздо навіть уявляти, що пошкодила електричний лічильник, безобліково використовувала електроенергію. електричним струмом могла це фізично зробити ?

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

З жінки на користь приватного акціонерного товариства "ДТЕК Київські регіональні електромережі" стягнуть вартість неврахованої використаної електроенергії у розмірі 10 384 гривень, вартість проведеної експертизи у розмірі 15 487 гривень та судові витрати щодо сплати судового збору у розмірі 2 684 гривень5, всього 28.

Нагадаємо про відключення світла: експерти назвали дні, коли графіки стануть найжорсткішими.

Раніше ми повідомляли, що у YASNO дали важливе роз'яснення щодо платіжок: потрібно знати, щоб не переплачувати.