Мешканці прифронтових територій зможуть отримати одноразову допомогу у розмірі 21 000 гривень на купівлю твердого палева.

Таке рішення Уряд ухвалив 30 серпня, про це повідомляє прес-служба "Мінреінтеграції". Вразливі домогосподарства котрі страждають від воєних дій, знаходячись у прифронтових (прикордонних) населених пунктах отримають одноразову грошову допомогу у розмірі 21 000 гривень на придбання твердого побутового палива.

Газова плита. Кадр з ютуба
Газова плита. Кадр з ютуба

"Першочергово допомогою буде охоплено жителів, які проживають у межах 10-кілометрової зони від державного кордону з РФ або лінії зіткнення" - повідомляють у Мінреінтеграції

Цільові області котрі можуть розраховувати на цю допомогу: Сумська, Харківська, Херсонська, Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська та Чернігівська.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Мета проекту - забезпечити зимовим паливом, котрий використовують у побуті, соціально вразливі верстви населення під час війни у прифронтових районах. На реалізацію цією програми виділено 1,2 мільярда гривень. А саме фінансування здійснюється за підтримки УВКБ Організацією Об'єднаних Націй (ООН).

Гроші. Кадр з ютуба
Гроші. Кадр з ютуба

Більш детальну інформацію можна поглянути у прес-служби Мінренінтеграції.

Нагадуємо, що енергетик заявив, коли Україна відмовиться від відключення світла.

Пенсіонерам допоможуть з опаленням: хто може розраховувати на допомогу.

Читайте також, допомога українцям у підготовці до опалюваного сезону.