Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем, або навіть є власниками транспортних засобів, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що ще з початку літа 2024 року бензин А-95 в Україні подорожчав на 55 коп./л.

Останнім днем ​​літа великі мережі АЗС продавали його в середньому по 56,59 грн/л, тоді як 3 червня вартість ресурсу становила 56,04 грн. Водночас через підвищення акцизів восени в країні очікується зростання вартості не лише бензину, а й усього палива.

Про це стало відомо завдяки прогнозу спеціалістів групи "А-95".

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Повідомляється, що великі мережі наприкінці літа продають бензин за 53,45-60,99 грн/л. Найдешевше – на АЗС Авантаж 7, 53,45 грн/л. А також:

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

- Маркет – 53,49 грн/л;
- SUN OIL – 53,5 грн/л.

Найвищі ціни встановили на заправках SOCAR – 60,99 грн./л. А також:

- WOG, ОККО – 59,99 грн/л;
- Shell – 59,34 грн/л.

Середні ціни АЗС в Україні, скріншот: Minfin
Середні ціни АЗС в Україні, скріншот: Minfin

Водночас у НБУ очікують зростання вартості бензину, дизеля та автогазу. Причина – підвищення акцизів. Втім, у Нацбанку вважають, що через ефект бази порівняння, також обумовлений податковими змінами, подорожчання ресурсу найближчими місяцями суттєво сповільниться.

Ціни на АЗС, скріншот: Informator
Ціни на АЗС, скріншот: Informator

Згідно зі звітом регулятора, зокрема, у грудні підвищення становитиме 12% рік до року. Проти червневих 25,5%.

У НБУ пояснили: короткостроковий знижувальний тиск матиме значну пропозицію палива завдяки запасам, сформованим напередодні підвищення акцизів. Однак у міру їхнього вичерпання та під впливом підвищення акцизів та ефектів перенесення від ослаблення обмінного курсу гривні у попередні періоди ціни на пальне зростуть. Очікується це наприкінці 2024 року – на початку 2025-го.

Нагадаємо, ціни на старі автомобілі з ГБО обрушилися: звідки такі знижки.

Раніше повідомлялося, тарифи, податки, субсидії та ціни на пальне: що зміниться в Україні з 1 вересня.

Також, підвищення податків в Україні: розкрито нові цифри.