Про це він розповів у своєму блозі.

«Міненерго не бачить інших кроків виходу із кризи, окрім як перекласти вирішення проблем в енергетиці на українців шляхом підняття тарифів для населення. Тобто вони спочатку підняли тарифи рік тому 1 червня, ще раз підняли. Але я вам гарантую, що жодних питань підвищення тарифів населенню не вирішить в енергетиці», - зазначає Олег Попенко.

Як він розповідає, «Енергоатом» відзвітував, що завдяки підняттю тарифів для населення у них нарешті з'явився прибуток. За словами експерта, це якесь дивне розуміння економіки, і взагалі «Енергоатом» не може бути збитковим, бо продає електроенергію населенню по собівартості та на ринок за ціною вдвічі вищою.

«Як ви взагалі могли останні 3 роки бути збитковими? Це що за економіка така у вас (напевно, тільки одному «Енергоатому» зрозуміло), що у вас підприємство постійно збиткове? Якщо воно апріорі не може бути збитковим», - наголошує Олег Попенко.

У приклад він наводить Грецію, не найбагатшу країну, яка вирішила проблему, ввівши податок на надприбутки для своїх виробників електроенергії і використовуючи ці гроші для компенсації різниці тарифів населенню. Тобто, констатує експерт, ніхто у грецькому уряді не додумався навіть запропонувати, щоби населення платило ринкову вартість, як у нас, ні.

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, як потрібно готуватися до тривалої війни з росією.

Також Знай.ua писав, що Попенко розповів, чому сфері ЖКГ в Україні тотально не вистачає грошей.