Рідкісні українські монети можуть оцінюватись у цілий стан. Наприклад, 25 копійок 1992 року можуть коштувати в 56 000 разів дорожче від номіналу. Про це свідчить інформація на спеціалізованому онлайн-аукціоні violity.

Монету номіналом 25 копійок 1992 року продають на аукціоні за 14 000 гривень, тобто у 56 000 разів дорожче від номіналу. Такий цінник пояснюється рідкісним різновидом (4БАм) та гарним станом монети.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Цікаво, що ці 25 копійок не мали потрапити в обіг, адже підлягали утилізації, але періодично на продаж виставляють такі екземпляри, які перебували в обігу.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Плату за світло нараховуватимуть по-новому Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого
Показати ще

"4БАм (англійка-чекан англійськими штемпелями). Мінімальні сліди звернення. Дуже добрий стан для цього різновиду", - зазначив продавець.

Ще дороговартісною є монета номіналом 50 копійок 1992 різновиду 4ААм. Її також називають "англійкою", адже карбувалась англійськими штемпелями.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Таку монету також з обігу продають за 8000 гривень, що у 16 ​​000 разів дорожче від номіналу. Власник зазначив, що 50 копійок в ідеальному для свого різновиду стані.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, номінал не відіграє ролі: українські монети купують дорожче за 10 000 гривень.

Також наш портал інформував, як зрозуміти, скільки коштують ваші старі радянські книги: за які колекціонери віддадуть тисячі доларів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що у ваших гаманцях може причаїтися скарб: за які купюри колекціонери готові платити 80 000 гривень.