Українці, які отримують середню заробітну плату, можуть розраховувати на відносно скромні виплати при виході на пенсію за віком. Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Абсолютна більшість громадян отримує пенсію за єдиною формулою. Для розрахунку пенсії середню заробітну плату за останні три роки (це 12 559,41 гривні) множать на стаж у роках, на 1% та на співвідношення власної зарплати до середньої.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Так, в Україні людина із середньою зарплатою та 35 роками страхового стажу може отримувати відносно скромну пенсію – близько 4745 гривень. Це за умови, що середня зарплата виплачувалася протягом усієї трудової активності.

При цьому є спосіб і збільшити пенсію – вийти на заслужений відпочинок пізніше. Так, якщо вийде накопичити 40 років стажу, то із середньою зарплатою можна розраховувати на пенсію у розмірі 5423,6 гривні.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Якщо "біла" заробітна плата на 50% більша, ніж середня по країні, то розмір пенсії за віком буде більшим - близько 7 118 гривень, але за умови наявності повного стажу, 35 років.

Важливо відзначити, що більшість українських пенсіонерів одержують виплати у розмірі від 2000 до 3000 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на комуналку, шматок хліба та воду: хто з пенсіонерів отримуватиме понад 5 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, можна збільшити пенсію на 30%: українцям порадили, коли виходити на заслужений відпочинок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, співробітники Пенсійного фонду довели хворого клієнта до краю: вривалися в квартиру і допитували колег.