У вересні деякі українські пенсіонери можуть не отримати чесно заслужених виплат. Щоб уникнути цього, важливо знати причини, з яких пенсія може бути припинена.

Пенсійний фонд має право призупинити нарахування пенсійних виплат особам, котрі своєчасно не повідомили про зміни в особистих обставинах.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Згідно з українським законодавством, пенсіонери мають у 10-денний період інформувати органи ПФУ про такі зміни. Зробити це можна як особисто у відділенні фонду, так і дистанційно через електронну пошту.

Пенсійні виплати можуть бути зупинені, зокрема у таких випадках:

Популярні новини зараз
Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів Українців закликали виходити на пенсію пізніше – сил вистачить Зміни у військовому обліку – чого чекати українцям
Показати ще
  • якщо пенсіонер не повідомив про виїзд за кордон на ПМП;
  • було оновлено документи, зокрема паспорт;
  • відбулися зміни ПІБ або інших особистих даних, важливих для нарахування пенсії;
  • працевлаштування чи звільнення;
  • зміна місця реєстрації;
  • зміна чи припинення дії певного статусу.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що якщо пенсіонер вчасно не попередив про зміни, що впливають на розмір пенсії і надалі отримував виплати, то ПФУ може вимагати повернути надмірно отримані кошти. У разі відмови кошти можуть стягнути примусово, відраховуючи до 20% щомісячних виплат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на комуналку, шматок хліба та воду: хто з пенсіонерів отримуватиме понад 5 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, можна збільшити пенсію на 30%: українцям порадили, коли виходити на заслужений відпочинок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, співробітники Пенсійного фонду довели хворого клієнта до краю: вривалися в квартиру і допитували колег.