В українських магазинах виявили завищені ціни на деякі соціально-значущі товари, вартість яких регулюється державою. Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби у Черкаській області.

Згідно з українським законодавством, націнки на соціально значущі продукти харчування не можуть перевищувати 10%. Проте деякі торгові мережі порушують правила та завищують ціни.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Нагадуємо суб’єктам господарювання про необхідність дотримання встановленого Кабінетом Міністрів України граничного рівня торговельної надбавки (націнки) на певні продукти у розмірі не більш ніж 10%", - йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

За результатами перевірки зафіксовано підвищення цін на:

Популярні новини зараз
Місячне затемнення 18 вересня та кохання: для яких знаків Зодіаку цей день принесе шанс на яскраві почуття Зміни у військовому обліку – чого чекати українцям І ви це їсте: українців шокували відео про те, як насправді роблять шинку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще
  • яйця курячі – від 11% до 13%;
  • борошно пшеничне – від 11% до 15%;
  • олія соняшникова – від 11% до 15%;
  • батон - від 11% до 14%;
  • хліб житньо-пшеничний – 15%;
  • молоко пастеризоване – 16%.

Ціни на продукти. Фото: скрін youtube
Ціни на продукти. Фото: скрін youtube

Покупців закликають інформувати органи Держпродспоживслужби у разі виявлення порушень ціноутворення на соціально значущі продукти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бички, сардини та шпроти: що відбувається з цінами на популярні рибні консерви.

Також наш портал інформував, овочі на вагу золота: експерти прогнозують значне подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від цін стає погано: у супермаркетах стрімко дорожчає зелена цибуля, часник та кріп.