Деякі українські пенсіонери можуть припинити отримувати пенсії на банківські картки.

Але може статися лише за певних умов. Якщо буде виявлено факт подання документів, які містять неправдиві дані, то виплата на карту буде припинено.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Ще одна умова, за якої банківські перекази пенсії виключатимуться – перебування одержувача за межами країни.

Але виплати можуть і продовжуватись, якщо це узгоджено та передбачено міжнародними домовленостями.
Ще однією і очевидною умовою припинення виплат на картку є смерть отримувача. Таким чином, усі особи, застраховані, повинні своєчасно передавати інформацію до Пенсійного фонду. Це має відбуватися за зміни даних, якщо вони передбачають внесення до персональної картки у системі обліку України. Тому всі зміни, що змінюються, повинні подаватися вчасно, щоб уникнути непорозуміння і отримувати пенсійні виплати.

Популярні новини зараз
ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації І ви це їсте: українців шокували відео про те, як насправді роблять шинку Українцям повертають знижки на комуналку: хто отримає 25%, 50% і навіть 100% В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube
Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Раніше стало відомо, що пенсіонери за віком можуть отримувати менші виплати. Це стосується людей похилого віку, у яких день народження відзначається на початку року або наприкінці. Інформацію про намір отримати пенсію треба надавати не пізніше як за два місяці до настання відповідного віку. Згідно з чинним законодавством країни, пенсіонери мають три місяці до настання пенсійного віку, щоб подати заявку на отримання пенсійного забезпечення. Також особи, які отримують соціальні виплати, повинні верифікуватися у відділі Ощадбанку. Потрібно взяти з собою банківську картку та паспорт. Там буде виконано просту процедуру, необхідну для подальшого отримання виплат такого типу.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що людям похилого віку та хворим українцям доплачуватимуть до пенсії: хто і як може отримати нову допомогу.

Раніше ми повідомляли про індивідуальний перерахунок пенсій: у кого зміняться виплати.