Щомісячні виплати за державні нагороди можуть отримати українські військові та родичі загиблих захисників.

Українське законодавство передбачає регулярні виплати особам, які беруть активну участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності країни і нагороджуються за особливий внесок у розвиток держави. Тобто військові котрі починаючи з 2014 року отримали державні нагороди. Про це заявили юристи Українського ветеранського фонду.

Військовий пенсіонер. Фото: youtube
Військовий пенсіонер. Фото: youtube

Хто ж отримає виплати та у якому розмірі:

*Герої України ордену "Золота Зірка"- 21.300 грн на місяць.

Популярні новини зараз
Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

*Українці, котрі мають орден Богдана Хмельницького трьох ступенів- 14.200 грн на місяць.

*Військові котрі мають орден "За мужність" трьох ступенів- 7.100 грн на місяць.

*Герої України нагороджені орденом княгині Ольги трьох ступенів- 7.100 грн на місяць.

Родичі загиблих воїнів, коли військові мали особливі заслуги перед Батьківщіною. Вони отримують щомісячні виплати у розмірі 7.100 грн, а саме це:

-Батьки і чоловіка(дружини) військового, котрі досягли пенсійного віку, або вже отримують пенсію з різних причин.

-Діти, котрі не досягли повноліття, або мають інвалідність.

-Діти, котрі навчаються на денній формі в навчальних закладах, виплати продовжуватимуться до закінчення їх навчання, але не довше, ніж до досягнення 23 років. Для дітей-сиріт виплати продовжуватимуть надходити до 23 років незалежно від навчання дитини.

Загиблий військовослужбовець
Загиблий військовослужбовець

Відбуваються виплати наступним чином:

Виплати починаються з дня звернення і виплачуються разом з пенсією. Або у інших випадках виплати приходитимуть у вигляді довічного грошового утриманням.

Потрібно подати наступні документи:

Для отримання необхідних виплат потрібно подати заяву до Пенсійного фонду України. Зробити це можна через веб-портал електронних послуг з електронним підписом. При подачі заяви необхідно пред’явити посвідчення особи та документи, що підтверджують нагородження українськими нагородами та участь у захисті Батьківщини. Члени сім'ї померлого також повинні надати документи, що посвідчують особу, наприклад, свідоцтва про шлюб і смерть, а також документацію щодо освіти дитини та статусу інвалідності. Додаткові роз’яснення та правову допомогу можна отримати через платформу правової та психологічної підтримки Українського фонду ветеранів.

Фонд "Надія" передав допомогу Державній прикордоній службі, детальніше на Знай.ua.

Одноразова субсидія у розмірі 5000 гривень.

Мобілізація на прямо на сцені, гурт отримав повістки, більш детально у Знай.ua.