Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які уважно стежать за економічним станом в Україні, є дуже корисна інформація. Багато українців хочуть знати, в які саме дні вигідніше купуватиме американську валюту.

Для тих, хто має можливість "відкласти" долари, є інформація - в Україні вигідніше купувати долар вранці і наприкінці тижня, тоді валюта у разі інших стабільних умов може коштувати дещо менше.

Про це розповів банкір однієї із приватних фінансових установ, який часто ділиться у соціальних мережах основами фінансової грамотності.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Справа в тому, що напередодні вихідних українці продають більше доларів, тож вартість валюти може дещо знизитися.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Серед основних порад перед покупкою долара:

- Визначити тренд. Не поспішайте одразу купувати чи продавати валюту. Визначте, який тренд відбувається над ринком. Якщо долар дорожчає, а вам треба купити гривню, зробіть це якомога пізніше. І навпаки;

- Вибрати обмінник. Вивчіть пропозицію, порівняйте курси. Також варто спробувати домовитись про індивідуальні умови, якщо ви продаєте значну кількість валюти.

- Враховувати час. Краще купувати долар вранці і наприкінці тижня або у вихідні, а продавати - посеред тижня.

Обмінник валют в переході
Обмінник валют в переході

Також варто звертати увагу на якість купюр. Банки та обмінники мають право не приймати банкноти зі значними ушкодженнями. Крім того, у деяких випадках курс долара може встановлюватись індивідуально.

Якщо ви продаєте відносно велику суму (тисячі доларів), то в деяких компаніях можна домовитися про вигідніші умови.

Найбільше коливань відбувається на початку дня, коли банки та обмінні пункти відкриваються та встановлюють свої курси, а також під час активної торгівлі на міжбанківському ринку.

Нагадаємо, чекайте 46 гривень: як зміниться курс валют до кінця літа.

Раніше повідомлялося, валютні коливання триватимуть до кінця року: скільки коштуватиме долар.

Також, майже безкоштовно: ПриватБанк шокував новими тарифами на популярну послугу.