Перевізники вимагають перерахувати вартість проїзду на міських автобусних маршрутах, щоб уникнути транспортного колапсу.

Підвищити тарифи на маршрутки просять представники транспортних компаній міста Суми. З цього приводу вже було звернення до міської ради, повідомляє місцеве видання "Сумські дебати".

Маршрутка. Фото: скрін youtube
Маршрутка. Фото: скрін youtube

Перевізники зазначають, що тариф на проїзд у місті не змінювався з жовтня 2021 року і багато складових за цей час значно подорожчали. Зокрема, зросли витрати на обслуговування та утримання транспорту.

Лише паливо за ці роки подорожчало майже на 100%, а ціни на запчастини піднялися на 70%. Також зросла мінімальна заробітна плата, що підвищує витрати на оплату праці водіїв.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення
Показати ще

За словами представників транспортних компаній, за таких умов неможливо підтримувати належний технічний стан транспорту. Брак коштів призводить до того, що часом доводиться розбирати один транспортний засіб, щоб забрати деталі для ремонту іншого.

Маршрутка. Фото: скрін youtube
Маршрутка. Фото: скрін youtube

Перевізники попередили, що без підвищення тарифів на проїзд незабаром може вийти так, що підприємства не зможуть функціонувати, і тоді станеться транспортний колапс.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зростають тарифи на проїзд: де в Україні подорожчав громадський транспорт.

Також наш портал інформував, економічно обґрунтований тариф на громадський транспорт: де в Україні подорожчає проїзд.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українці виїжджатимуть до Європи за новими правилами – в "Укрзалізниці" назвали обов'язкову умову.