Деякі українці незабаром можуть побачити нові суми у комунальних платіжках, оскільки одразу два тарифи хочуть скоригувати.

Нові ціни на послуги хочуть встановити у Ніжині Чернігівської області. Про це свідчить інформація на офіційній facebook-сторінці міськради.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Споживачів попередили про плани переглянути тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Як заявляється, серед головних причин - подорожчання електроенергії та збільшення виплат на оплату праці працівників через підвищення прожиткового мінімуму.

За попередніми розрахунками водоканалу, централізоване водопостачання може подорожчати з 24,37 до 29,11 гривні за кубометр. Водночас водовідведення подорожчає значно - з 39,47 до 47,29 гривні за кубометр.

Популярні новини зараз
Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Газ та світло: які будуть нові тарифи з 1 жовтня Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки
Показати ще

Тариф на воду. Фото: скрін
Тариф на воду. Фото: скрін

Так, за новими тарифами, якщо їх офіційно затвердять, місцевим жителям доведеться платити 76,40 гривні за кубометр. Тобто подорожчання становитиме 12,56 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, про "комуналку" забудете до весни: українцям допоможуть у опалювальний період - дадуть гроші та паливо.

Також наш портал інформував, якщо у вас є бойлер – ви переплатите за комуналку: українцям нагадали про лічильники, не забувайте.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.