НБУ впровадив зміни в порядок отримання готівки підприємствами за розрахунками з громадянами, що стосуються переказів коштів без відкриття рахунку. Як зазначено в пресслужбі НБУ, тепер підприємства не зможуть одразу отримувати готівку за такими переказами.

Замість цього кошти спершу мають зараховуватися на поточний або платіжний рахунок компанії. Лише після цього вони можуть бути видані з цих рахунків у вигляді готівки.

Національний банк України - фото voxukraine
Національний банк України - фото voxukraine

Ця норма, за словами НБУ, є важливим кроком у напрямку підвищення прозорості платіжних операцій і зменшення ризиків використання платіжної інфраструктури для незаконної діяльності, зокрема для уникнення сплати податків під час купівлі-продажу товарів.

Водночас НБУ каже, що зміни не стосуються громадян. Вони, як і раніше, мають можливість розраховуватися за товари та послуги як у безготівковій формі, так і готівкою, зокрема під час переказу коштів без відкриття рахунку.

Популярні новини зараз
Якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології Важка зима: що обіцяють громадянам для захисту У чоловіків є два тижні, щоб уникнути блокування рахунків від ТЦК В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Безготівковий розрахунок
Безготівковий розрахунок

Це означає, що фізичні особи можуть продовжувати використовувати наявні способи оплати без жодних обмежень. Основна мета змін — підвищення прозорості фінансових операцій у бізнесі, боротьба з ухиленням від податків і нелегальною економічною діяльністю.

НБУ хоче, щоб всі гроші, що циркулюють в системі, були враховані в офіційних звітах, що сприятиме стабільності фінансового сектору і економічному зростанню.

Нагадаємо, перекази між картками перетворять на пекло: які ліміти хочуть запровадити

Раніше ми писали про те, що діставайте останні заначки: українців готують до подвійного зростання комунальних тарифів

Крім того, Знай.ua повідомляв, в Україні прогнозують подорожчання долара