Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу на ринок або в магазин уважно стежать за змінами цінників на важливі продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в останні дні літа 2024 року великі українські супермаркети оновили ціни на різні види риби.

Зокрема, йдеться саме про оселедець, скумбрію та короп. Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Риба в супермаркеті, скріншот: YouTube
Риба в супермаркеті, скріншот: YouTube

Так, риба є найпопулярнішим продуктом серед покупців. Це і не дивно, адже вона дуже корисна, оскільки містить багато нежирного білка, жирні кислоти омега-3, а також вітаміни та мінерали. До того ж вона чудово замінює м'ясо своєю насиченістю. Однак її вартість іноді "кусається".

Вартість коропа

Зокрема, живий короп у середньому продається по 174,00 грн/кг, що дешевше, ніж минулого місяця – 189,92 грн/кг. Однак того ж не можна сказати про потрошеного коропа – він подорожчав із 213,72 грн/кг до 229,00 грн/кг.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Зима буде без світла: тривожний прогноз "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ціни на коропа, скріншот: Minfin
Ціни на коропа, скріншот: Minfin

Вартість оселедця

Слабосолона оселедець додав у ціні з 152,03 грн/кг до 167,00 грн/кг. При цьому в Новус вона продається найдешевше – 149,00 грн/кг, а до МегаМаркету доведеться віддати 185,00 грн/кг.

Ціни на оселедці, скріншот: Minfin
Ціни на оселедці, скріншот: Minfin

Вартість скумбрії

Подорожчала та свіжоморожена скумбрія з 174,18 грн/кг до 177,00 грн/кг. Наприклад, у Новус вона коштуватиме 169,00 грн/кг, а МегаМаркет – 185,00 грн/кг.

Ціни на оселедці, скріншот: Minfin
Ціни на оселедці, скріншот: Minfin

Нагадаємо, бутерброд з олією зможуть дозволити собі одиниці: звірячі ціни змушують українців шукати дешевші альтернативи

Раніше повідомлялося, нові ціни на бекон, сало та буженину: скільки коштує влаштувати свято живота.

Також, розбили – платити не треба: коли магазин не має права вимагати компенсації.