Тарифи на гарячу воду захищені мораторієм і не можуть підвищуватись до кінця воєнного стану та протягом 6 місяців після. Втім, деяким споживачам все ж таки можуть виставити збільшені рахунки, попереджає "Київтеплоенерго".

Заплатити більше за гарячу воду ризикують українці, котрі вчасно не передадуть постачальнику послуг показники квартирних лічильників.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Клієнти "Київтеплоенерго" можуть передавати дані про споживання щомісяця - з 5 числа до кінця місяця. В іншому випадку платіжка буде розрахована за середнім споживанням за останній рік.

"Якщо показання лічильників гарячої води не передані вчасно, згідно з чинним законодавством нарахування за гаряче водопостачання здійснюється за середнім об’ємом споживання квартири за останній рік", - попередили споживачів.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Щобільше, передавати показники лічильників зобов'язані й власники бойлерів, якщо у будинку передбачено централізоване водопостачання. Такі громадяни повинні щомісяця передавати незмінні дані, щоб уникнути помилкового нарахування плати за гарячу воду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перевірка лічильників тепла та води: "Київтеплоенерго" звернулося до споживачів із нагадуванням.

Також наш портал інформував, без нервів та зайвих папірців: як в Україні замовити розпломбування лічильників води та опалення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, контролери "Київтеплоенерго" навідаються до кожної квартири: анонсовано масштабні перевірки.