Деяким українцям провели автоматичний перерахунок житлових субсидій у серпні. Розмір допомоги може як збільшитися, і зменшитися. Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

Двічі на рік – у березні та серпні, ПФУ проводить автоматичний перерахунок субсидій. Це стосується домогосподарств, у яких середньомісячний сукупний дохід зменшився чи збільшився на понад 50%.

Одержувачі субсидій. Фото: скрін youtube
Одержувачі субсидій. Фото: скрін youtube

"При перерахунку виплат зазначеній категорії субсидіантів з серпня середньомісячний сукупний дохід враховано за I і II квартали поточного року, який співставлено з доходами за III і IV квартал минулого року", - розповіли у ПФУ.

Якщо в результаті зіставлення буде встановлено, що доходи домогосподарства змінилися на понад 50%, то розмір житлової субсидії буде переглянуто. У бік збільшення, якщо прибутки зменшилися або у бік зменшення, якщо прибутки зросли.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Слід зазначити, що з 1 жовтня відбудеться перерахунок субсидій на опалювальний сезон. Його буде проведено без особистого звернення субсидіантів, за винятком тих, у кого відбулися зміни у складі сім'ї, зміни соціального стану.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці почали отримувати "нульову субсидію": у ПФУ пояснили, чи варто переживати.

Також наш портал інформував, Пенсійний фонд відмовив у призначенні субсидії: що робити, щоб домогтися допомоги від держави.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські сім'ї зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.