Українці можуть переплачувати за світло і певний час навіть не підозрювати, що лічильник почав рахувати кіловати по-іншому. Про це попереджає "Прикарпаттяобленерго".

Енергетики зазначають, що навіть сучасні лічильники можуть "помилятися" не на користь споживача. Некоректне нарахування кіловат може розпочатися через програмний збій, заводський брак або механічне пошкодження.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

"Попри надійність сучасних приладів обліку, через заводський брак, збій у програмі лічильника, або ж фізичні пошкодження, кіловати можуть почати нараховуватися по-іншому", - йдеться у повідомленні.

Фахівці обленерго радять споживачам щомісяця передавати показники лічильника, адже ця процедура допоможе своєчасно виявити несправність приладу та уникнути переплати.

Популярні новини зараз
Українцям повертають знижки на комуналку: хто отримає 25%, 50% і навіть 100% В Україну примчать дощі та теплий вітер: прогноз погоди на вихідні Із цим жити непросто, але вони справляються: чого боїться кожен знак Зодіаку до втрати пульсу Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

"Виявити це якраз і можна при щомісячній подачі показів приладу обліку", - попереджають енергетики.

Українцям нагадали, що період передачі показників електролічильників починається за два дні до кінця поточного місяця та триває до 3 числа наступного місяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, опалення електроенергією: три кроки, щоб платити за світло за пільговою ціною.

Також наш портал інформував, у YASNO дали важливе роз'яснення щодо платіжок: потрібно знати, щоб не переплачувати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, влітку з'явиться додаткова платіжка: за яку комунальну послугу братимуть додаткові гроші.