Українські пенсіонери можуть отримувати додаткову виплату – "благодійну пенсію". Про це нагадали на офіційній facebook-сторінці Пенсійного фонду України.

Отримати додаткову пенсію похилого віку українець може за умови, що благодійник захоче пожертвувати певну суму. Це може бути як близька, так і абсолютно незнайома пенсіонеру людина.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Розмір благодійної пенсійної пожертви меценат визначає самостійно. Однак не вся сума нараховується пенсіонерові.

Згідно з правилами ПФУ, пенсіонер отримує 70% від суми пожертвування, а решта 30% надходять до бюджету ПФУ та використовуються для виплати пенсій.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

"При цьому 70 відсотків благодійної пожертви спрямовується визначеному меценатом пенсіонеру, а 30 відсотків суми надходить до бюджету Пенсійного фонду України та використовується як фінансовий ресурс на виплату пенсій", - йдеться у повідомленні.

Наприклад, якщо благодійник вирішив підтримати пенсіонера та перерахував 1000 гривень, то літня людина отримає 700 гривень, а 300 гривень "забере" ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ попередив пенсіонерів про важливе нововведення: стосується кожного отримувача виплат.

Також наш портал інформував, пару сотень гривень зверху: які надбавки до пенсії можуть отримати українці.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.