У українських супермаркетах рекордно зросли ціни на популярну рибу. Що і скільки подорожчало, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Українцям стає дедалі складніше забезпечувати себе продуктами харчування через інтенсивне зростання цін. Серед іншого, у супермаркетах вкотре відчутно подорожчала риба – короп, оселедець та скумбрія.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube
Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Ціни на коропа

Живий короп у середньому продається по 174 гривні за кілограм. Найнижчий цінник у мережі Megamarket – 169 гривень, а найвищий у Auchan – 179 гривень за кіло. Короп потрошений подорожчав із 213,72 до 229 гривень за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ціни на оселедець

Оселедець слабосолона в середньому подорожчав приблизно на 15 гривень – до 167 гривень за кілограм. Середній цінник досяг рекордної позначки. Найдешевше продукт у мережі Novus – 149 гривень, а найвищий цінник у Megamarket – 185 гривень за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Ціни на скумбрію

Скумбрія свіжоморожена також рекордно подорожчала - середній цінник досяг позначки 177 гривень за кілограм. При цьому у мережі Megamarket вартість риби сягає 185 гривень за кіло. Дешевше у Novus – 169 гривень.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бички, сардини та шпроти: що відбувається з цінами на популярні рибні консерви.

Також наш портал інформував, овочі на вагу золота: експерти прогнозують значне подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від цін стає погано: у супермаркетах стрімко дорожчає зелена цибуля, часник та кріп.