Тарифи на доставку газу в Україні поки що фіксовані, але відрізняються залежно від регіону проживання споживачів. Про це йдеться у матеріалі порталу "На пенсії".

Тарифи на розподіл блакитного палива коливаються від 0,38 до 2,39 гривні за кубометр. Важливо відзначити, що плата за доставку газу залежить від регіону – у густонаселених областях тариф буде нижчим, оскільки витрати на утримання газової інфраструктури розподіляються на більшу кількість споживачів.

Газові прилади Фото: скрін youtube
Газові прилади Фото: скрін youtube

Відповідно, платити більше доводиться мешканцям невеликих населених пунктів.

Газовики наголошують, що платіж за послугу з розподілу газу є постійним протягом усього року.

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Мобілізованим оголосили важливе нововведення
Показати ще

"Розрахунок вартості послуги розподілу природного газу для кожного побутового споживача формується індивідуально та залежить від обсягу спожитого ним газу за попередній газовий рік (період з 1 жовтня по 30 вересня). Використаний споживачем об’єм газу у цей період - це його річна замовлена потужність", - повідомляють "Газмережі".

Рахунки за газ. Фото: скрін youtube
Рахунки за газ. Фото: скрін youtube

Щоб споживачеві дізнатися про розмір щомісячного платежу необхідно провести нескладні математичні розрахунки: обсяг газу, спожитий за попередній газовий рік, потрібно розділити на 12 і помножити на тариф оператора газорозподільної мережі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям можуть зменшити платіж за доставку газу: кого торкнеться.

Також наш портал інформував, українці скаржаться на незаконні дії газовиків: боротьба з боржниками виходить за всі рамки.

Крім того, ми писали, замінити лічильник чи залишитись без газу: українців поставили перед фактом.