Деякі категорії пенсіонерів мають право на щомісячну державну допомогу. Це випливає з постанови "Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій".

Так, українські пенсіонери, які є особами з інвалідністю внаслідок війни, а також учасники бойових дій щомісяця можуть отримувати допомогу від держави.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Виплати нараховуються за умови, що людина отримує пенсію нижче за встановлену норму. Для кожного українця розмір допомоги розраховується індивідуально, виходячи із розміру його пенсійної виплати.

Які пенсії мають отримувати особи з інвалідністю внаслідок війни:

Популярні новини зараз
Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Газ та світло: які будуть нові тарифи з 1 жовтня Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще
  • І група – 15347 гривень;
  • ІІ групи – 12396 гривень;
  • ІІІ групи – 8500 гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Для учасників бойових дій та постраждалих учасників Революції Гідності пенсія має становити 4958 гривень.

Таким чином, якщо перераховані громадяни отримують пенсію нижче, то їм щомісяця нараховуватиметься державна допомога, яка покриватиме різницю у виплатах.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Пенсіонери також можуть отримувати вікові надбавки. Вони призначаються автоматично з 70 років за умови, що людина отримує пенсію не більше ніж 10 340,35 гривні.

Розміри надбавок:

  • з 70 років – 300 гривень щомісяця;
  • з 75 років – 456 гривень щомісяця;
  • з 80 років – 570 гривень щомісяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Пенсійний фонд попередив пенсіонерів про важливе нововведення: стосується кожного отримувача виплат.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ звернувся до пенсіонерів, які одержують виплати на картки: важливе попередження для кожного.