"Нафтогаз" нагадує побутовим споживачам про обов'язкову процедуру, яку не можна ігнорувати. Що потрібно зробити абсолютно кожному, йдеться на офіційному сайті газопостачальної компанії.

Щомісяця з 28 по 5 число проводиться прийом показників газових лічильників. Це обов'язкова процедура, яку не можна ігнорувати тим, хто хоче платити за фактично спожитий обсяг газу.

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Газовики наголошують, що передача показників є обов'язковою абсолютно для всіх громадян, домогосподарства яких підключені до мережі газопостачання. Тобто потрібно передавати навіть незмінні дані, якщо газ тимчасово не використовується.

Що буде, якщо не передати дані

Якщо показники не передати або зробити це не вчасно, обсяг споживаного палива за місяць буде розрахований за середнім споживанням за попередні періоди. Отже, сума у ​​платіжці може бути вищою.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Кінці з кінцями не зведете: яку пенсію отримають українці Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Квитанція "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Квитанція "Нафтогазу", скріншот: Facebook

Як передати показники:

  • чат-боти GASUA у Viber або Telegram;
  • на сайті "Нафтогаз" - без реєстрації або в особистому кабінеті;
  • SMS на номер 4647;
  • за телефоном 066-300-2888 (натисніть 1);
  • контакт-центр: 066-300-2-888 (Vodafone), 098-300-2-888 (Kyivstar), 093-300-2-888 (Lifecell).

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що робити, якщо не прийшла паперова платіжка за газ: інструкція від "Нафтогазу".

Також наш портал інформував, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.

Крім того, ми писали, українці скаржаться на незаконні дії газовиків: боротьба з боржниками виходить за всі рамки.