Сім'ї з прийомними дітьми мають право на певні пільги, якщо середньомісячний дохід на одну особу в їхньому домогосподарстві не перевищує 3760 грн, що є межею для отримання податкової соціальної пільги.

Знижка на оплату житла

Гроші. Кадр з ютуба
Гроші. Кадр з ютуба

Сім'ї надається 50% знижка на оплату житла в межах норм, визначених законодавством. Норма передбачає 21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім'ї, включаючи прийомних дітей, а також додаткові 10,5 кв. метра на всю сім'ю.

Знижка на комунальні послуги

Популярні новини зараз
Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Мобілізованим оголосили важливе нововведення Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

50% знижка на користування комунальними послугами, такими як газопостачання, електропостачання та інші послуги. Також знижка поширюється на вартість скрапленого балонного газу для побутових потреб, в межах соціальних норм та нормативів, визначених Кабінетом Міністрів України.

Знижка на вартість пального

Дрова, деревина / фото: Freepik
Дрова, деревина / фото: Freepik

Якщо будинок не має центрального опалення, сім'я може отримати 50% знижку на вартість пального, що використовується для опалення.

Ці пільги мають на меті полегшити фінансове навантаження на сім'ї з прийомними дітьми, допомагаючи зменшити витрати на житло і комунальні послуги.

Нагадаємо, один рух забирає життя: мережу сколихнула моторошна правда про травми немовлят

Раніше ми писали про те, що оновлені правила медоглядів для дітей: одна довідка замінить цілу купу документів

Крім того, Знай.ua повідомляв, Чехія збільшить виплати українським біженцям: у кого з вересня поважчають гаманці