В Україні почали відключати деякі комунальні послуги за борги. Зокрема, боржники ризикують залишитися без водопостачання та каналізації.

Втім, є шанс уникнути покарання, навіть якщо немає грошей на повне погашення боргу. Про це розповіли фахівці КП "Дніпроводоканалу" у соціальній мережі facebook.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Платіжна дисципліна українців значно погіршилася, адже багато хто опинився на межі виживання через зростання інфляції, втрату доходу та інші негативні наслідки, спровоковані повномасштабною війною.

Так, комунальники посилили боротьбу зі споживачами, які систематично ігнорують рахунки за надані послуги та накопичують борги. Зокрема, боржникам нараховують щоденну пеню, а згодом можуть відключити від послуг.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

У "Дніпроводоканалі" нагадали, що якщо споживач опинився в критичній ситуації й не має коштів для виплати боргу, то він все ж таки має шанс уникнути відключення. Для цього необхідно укласти договір про реструктуризацію.

Такий крок дозволить поділити борг на зручні частини та виплачувати його помісячно. У цьому відкривається можливість оформити субсидію, і навіть припиняється нарахування пені.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці зможуть платити за комуналку "Національним кешбеком": як це працюватиме.

Також наш портал інформував, оплачувати рахунки та передавати показники по-новому: комунальники попередили про зміни.

Крім того, ми писали, надмірні тарифи на комуналку: українці можуть повернути тисячі гривень переплати.