Пенсійний фонд України збільшив фінансування пенсійних виплат. Про це свідчить інформація, опублікована пресслужбою відомства на офіційній сторінці у facebook.

ПФУ завершив фінансування пенсій за серпень 2024 року. На виплати пенсіонерам було скеровано 63,5 мільярда гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Якщо відштовхуватись від даних за попередні місяці, то виходить, що відомство збільшило фінансування пенсій. Нагадаємо, що у липні на пенсійні виплати було направлено 62,4 мільярда гривень, у червні – 62,3 мільярда гривень, а у травні – 60,9 мільярда гривень.

За даними ПФУ, в Україні зростає кількість пенсіонерів. Станом на 1 серпня 2024 року чисельність пенсіонерів склала 10,271 мільйона громадян, що на 26,2 тисячі більше, ніж місяцем раніше.

Популярні новини зараз
В Порошенка зібрали з українців 17 млн грн на ЗСУ, але гроші витратили на судову заставу екс-чиновнику, - експерт Мер образився на коментар жінки у Facebook і "настукав" на її чоловіка ТЦК: "Я його, виявляється, знаю..." ТЦК забирають документи: як діяти Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що переважна більшість пенсіонерів отримує виплати на банківські картки. Так, за даними, у серпні через АТ "Укрпошта" на пенсії було спрямовано 9,8 мільярда гривень. Водночас через уповноважені банки в рази більше – 53,7 мільярда гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні почали штрафувати пенсіонерів: хто опинився у грошовій пастці.

Також наш портал інформував, на українців чекає переворот у сфері оформлення соціальної допомоги: що змінюється.

Крім того, ми писали, ціни підскочили, ще й без пенсій залишитеся: Пенсійний фонд попередив людей похилого віку про карти.