З 1 вересня майже на 20% планується підвищити тарифи на воду та водовідведення. Також у платіжках користувачів може з'явитися абонплата.

Ці тарифні зміни запланували в Заставні Чернівецької області. Про це йдеться у матеріалі "Суспільного".

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

У місцевому комунальному підприємстві заявили про перерахунок тарифів на воду та каналізацію у зв'язку з низкою факторів. По-перше, з 1 липня більш ніж на 40% зросла вартість води, яка купується у "Чернівціводоканалу".

Також значно зросли витрати на оплату праці, адже збільшились прожитковий мінімум та мінімальна зарплата. Серед іншого сильно подорожчала електроенергія.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні
Показати ще

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Щоб підприємство могло й надалі функціонувати, з 1 вересня тарифи на водопостачання та водовідведення підвищуються майже на 20%. Вода може подорожчати з 44,10 до 52,50 гривні за кубометр, а каналізація - з 33 до 42 гривень за кубометр.

Платіжка за воду. Фото: скрін youtube
Платіжка за воду. Фото: скрін youtube

Крім того, у платіжках споживачів може окремо з'явитися абонентська плата за обслуговування, яка складатиме 25,5 гривні за доставку води та стільки ж за каналізацію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, світло – 6 гривень, опалення – 5000 грн, газ – 12 000 грн: комуналка в Україні може стати непідйомною.

Також наш портал інформував, розбіжності у розрахунках, заборгованість чи переплата: як уникнути казусів у комунальних платіжках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, оплачувати рахунки та передавати показники по-новому: комунальники попередили про зміни.