У разі підвищення тарифу на газ до рівня ринкової ціни, українцям доведеться платити у 5 разів більше за собівартість блакитного палива. Про це заявив народний депутат Олексій Кучеренко у своєму telegram-каналі.

Депутат Галина Янченко заявила, що населення має бути готовим до того, що вартість газу зростатиме. Покривати різницю між ринковою та чинною ціною для побутових споживачів не будуть вічно.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Ми маємо бути готовими до моменту коли ціни для комерційного ринку і ціни для населення будуть вирівняні", - заявила нардеп.

Олексій Кучеренко прокоментував слова колеги по цеху, зазначивши для українців із зарплатою 10-15 тисяч гривень, ринкова вартість газу стане суттєвим ударом.

Популярні новини зараз
ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Українців закликали виходити на пенсію пізніше – сил вистачить Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Українцям повертають знижки на комуналку: хто отримає 25%, 50% і навіть 100%
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

При цьому парламентар додав, що собівартість українського газу становить близько 3-4 гривень. Якщо вирівняти чинний тариф із ринковою ціною, то населення платитиме в 5 разів більше від собівартості газу.

"Наш газ має собівартість 3-4 гривні за куб. Українці під час війни не мають переплачувати в п'ять разів більше за "собівартість" від НАК Нафтогазу", - заявив нардеп.

Тарифи на газ Фото: скрін telegram/Олексій Кучеренко
Тарифи на газ Фото: скрін telegram/Олексій Кучеренко

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, скільки грошей забере опалювальний сезон: що буде з тарифами на газ, тепло та гарячу воду.

Також наш портал інформував, подужати комуналку буде непросто: скільки доведеться платити за газ та світло до кінця 2024 року.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, невідкладний перерахунок тарифів: комунальники ще глибше залізуть у кишені українців.