Деякі українські пенсіонери мають право на індивідуальний перерахунок виплат. Для цього необхідно підготувати низку документів та подати відповідну заявку. Про нюанси, розповідається на порталі державних послуг "Дія".

В окремих випадках українці можуть самі ініціювати перерахунок своєї пенсійної виплати.

Пенсіонери. Фото: youtube
Пенсіонери. Фото: youtube

Перерахунок можна провести, зокрема:

  • під час виїзду за кордон для постійного проживання;
  • у зв'язку з доплатою пенсії за довіреністю, термін дії якої більше одного року, через кожний рік відповідної довіреності;
  • через зміни обставин, які впливають розмір пенсії.

Індивідуально проводиться перерахунок пенсій особам, котрі продовжують працювати після виходу на заслужений відпочинок. Розмір пенсії коригують з урахуванням щонайменше 24 місяців страхового стажу після призначення чи попереднього перерахунку пенсії. Такий перерахунок за останні роки проводиться автоматично.

Популярні новини зараз
Грошова допомога у вересні: три категорії українців можуть подати заявки на нові виплати Із цим жити непросто, але вони справляються: чого боїться кожен знак Зодіаку до втрати пульсу Українцям встановили обмеження: не вдасться перевезти через кордон Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У разі потреби індивідуального перерахунку пенсії слід подати заяву до територіального органу ПФУ або подати онлайн-заяву через вебпортал електронних послуг ПФУ або портал "Дія".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на комуналку, шматок хліба та воду: хто з пенсіонерів отримуватиме понад 5 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, можна збільшити пенсію на 30%: українцям порадили, коли виходити на заслужений відпочинок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, співробітники Пенсійного фонду довели хворого клієнта до краю: вривалися в квартиру і допитували колег.