На даний момент для українців найдорожчою комунальною послугою є електроенергія, оскільки тариф суттєво подорожчав.

Однак, крім фактичного споживання, людям іноді нараховують плату за світло, яким вони навіть не користуються.

Платіжки, фото з pxhere
Платіжки, фото з pxhere

Така ситуація може виникнути у тих, хто тимчасово виїхав чи не за місцем проживання. Щоб споживачі могли уникнути додаткових витрат, у компанії YASNO дали цінні поради.

Насамперед фахівці оцінили здібності "розумного" лічильника. Коли житло підключено до автоматичної системи обліку електроенергії АСКОЕ, власнику не доводиться передавати свідчення оператору, адже лічильник робить це сам, тому потрібно платити тільки за фактичне споживання.

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Також споживачам рекомендують щомісяця передавати нульові показники лічильників. Якщо потрібно виїхати з дому, відключаєте всі прилади та фіксуєте показання, які й передаєте оператору або онлайн, доки не повернетесь.

Показники лічильника. Фото: скрін youtube
Показники лічильника. Фото: скрін youtube

Крім того, завжди можна звернутися до обслуговуючої енергокомпанії, щоб вона тимчасово відключила електропостачання житла. Таким чином, зайві кВт не нараховуватимуться, а знову підключити світло можна за заявою.