Прогнози українських виноробів щодо урожаю винограду цього року розділились. Деякі фахівці вважають, що урожай зменшиться, тоді як інші очікують його зростання. Згідно з прогнозами, спека цього року може зменшити врожай винограду на 10-30%, залежно від сорту.

Наприклад, Світлана Цибак, виконавчий директор винзаводу Beykush з Миколаївської області, зазначає, що втрати можуть бути суттєвими. У виноградниках Villa Tinta на Одещині також відзначають зниження урожаю на 15% від очікуваного.

Людина обрізає виноград
Людина обрізає виноград

Співвласник підприємства Костянтин Тінтулов навіть розглядає можливість купівлі винограду у інших постачальників для переробки. На противагу цьому, директор виноробні Koblevo Віталій Рябошапко стверджує, що деякі сорти винограду можуть дати більший урожай, і деякі українські виробники очікують приріст врожаю на 5-10% в порівнянні з минулим роком.

Незалежно від кількості врожаю, всі винороби згодні, що ціни на вино зростуть. Голова спілки «Укрсадвинпром» Володимир Печко повідомляє, що ціни на вина масового виробництва, які зараз становлять 80-90 грн за пляшку, можуть зрости до 100-120 грн до кінця року.

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Дівчина з виноградом
Дівчина з виноградом

Зростання цін обумовлено підвищенням витрат на пляшки, пробки, етикетки, виноматеріал, а також підвищенням курсу валют і витратами на логістику. Тетяна Іванцова, маркетинг-директор винно-коньячного напряму Bayadera Group, підтверджує ці фактори.

Віталій Рябошапко додає, що собівартість вина також може зростати через часті відключення електроенергії і використання генераторів. З огляду на всі ці чинники, Костянтин Тінтулов прогнозує, що собівартість пляшки вина може зрости на 30%.

Нагадаємо, без світла лише так: рецепт ягідного вина, яке розфарбує ваш Новий рік, але готуйте вже зараз

Раніше ми писали про те, що шалено смачна наливка з чорниці без краплі горілки: рецепт, щоб грітися взимку

Крім того, Знай.ua повідомляв, келих вина не врятує: вчені довели, що маленькі дози алкоголю теж викликають рак