Тарифи на теплопостачання для населення цієї зими залишаться незмінними у всіх регіонах України, оскільки підвищувати їх забороняє мораторій.

Втім, в одному із міст вартість тепла можуть перерахувати – у бік зменшення. Це стосується Кременчука, що на Полтавщині. Деталі повідомляє "Кременчуцька газета".

Опалювальний сезон, скріншот з відео
Опалювальний сезон, скріншот з відео

Минулого опалювального сезону мешканці Кременчука платили за тепло за завищеними тарифами, які встановило їм "Полтаватеплоенерго" після руйнування Кременчуцької ТЕЦ.

Верховним судом було визнано, що підприємство незаконно встановило мешканцям міста завищені тарифи, ігноруючи мораторій. Наразі кременчужани можуть у судовому порядку повернути переплату, яка в деяких становить тисячі гривень.

Популярні новини зараз
Дочка Олі Фреймут в Америці показала, що вона далеко не янгол: на відміну від мами любить роздягатися Вистачить на ситу старість: яку пенсію нарахують мобілізованим українцям Нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить
Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

За даними місцевого видання, до початку опалювального сезону 2024-2025 "Полтаваобленерго" залишить місто – майно підприємства стане державним. Такі зміни призведуть до перерахунку тарифів рівня 24 лютого 2022 року, як і передбачено українським законодавством. Отже, суми в рахунках за опалення взимку будуть нижчими, ніж минулими.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

"Як тільки обласне комунальне підприємство все передасть державі, то тарифи на тепло та гарячу воду мають повернутися на рівень до 24 лютого 2022 року, як вимагає влада Кременчука", - пишуть журналісти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, почнуть зростати тарифи на гарячу воду, опалення та газ: гаманці спорожніють дуже скоро.

Також наш портал інформував, не вмієте заощаджувати, навчимо: споживачам вводять "ліміти" на електроенергію та воду.

Крім того, ми писали, "Світло є, але не розслабляйтесь": українців закликають перестрахуватися на випадок раптових блекаутів.