Деякі пенсіонери отримають збільшені виплати у вересні. Список тих, кому "пощастить", досить обмежений. Про це свідчить інформація на офіційному сайті Міністерства соціальної політики.

Пенсії частини українських пенсіонерів буде підвищено восени завдяки спеціальній програмі ООН.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Кому підвищать виплати?

Доплата до пенсії від ООН надається пенсіонерам автоматично на підставі даних, які містяться у реєстрах Пенсійного фонду України.

Програма підтримки поширюється на пенсіонерів, які проживають у зоні бойових дій, пенсії яких нижчі за 3250 гривень. Також важливою умовою є те, що літня людина не отримувала допомоги від інших міжнародних організацій після 1 березня 2023 року або виплати ВПО.

Популярні новини зараз
Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Мобілізованим оголосили важливе нововведення Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Сума доплати індивідуальна для кожного пенсіонера та є різницею між розміром пенсії та 3250 гривень. Наприклад, якщо людина отримує 3000 гривень, то доплата становитиме 250 гривень. Відповідно, якщо пенсіонер отримує "мінімалку", то доплатять 889 гривень.

В рамках цієї програми доплати отримали вже понад 470 тисяч українських пенсіонерів. Підтримка від ООН надаватиметься до кінця 2024 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни підскочили, ще й без пенсій залишитеся: Пенсійний фонд попередив людей похилого віку про карти.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.