Українці можуть ще глибше загрузнути у боргах за комунальні послуги, оскільки існує реальний ризик підвищення тарифів наступного року. Про це розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в інтерв'ю виданню "RegioNews".

Олег Попенко зазначив, що у Верховній Раді вже обговорювалося питання підвищення тарифів на гарячу воду, газ та опалення цієї осені. Були навіть певні напрацювання, але їх скасували. За його словами, подорожчання може статися наступного року.

Комунальні послуги. Фото: скрін youtube
Комунальні послуги. Фото: скрін youtube

"Так, влада налаштована підвищити тарифи на комунальні послуги вже у 2025 році, але станеться це чи ні – сказати важко", - заявив Олег Попенко.

До того ж за приведення комунальних тарифів до економічно обґрунтованого рівня виступають МВФ та Нацбанк.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн Колекціонери змагатимуться за ці 50 копійок: у вашому гаманці може бути скарб на тисячі гривень Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

"Наприклад, вже точно за підвищення тарифів для населення виступає Національний банк та Міжнародний валютний фонд, який надає Україні фінансову допомогу", - зазначив експерт.

Олег Попенко вважає, що підвищення тарифів обернеться величезними проблемами у житлово-комунальному господарстві. Навіть зараз існують серйозні труднощі з оплатою населенням послуг, а після підвищення тарифів кількість боржників лише збільшуватиметься.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Київводоканал" застосує санкції до споживачів у серпні: хто потрапив до "чорного списку".

Також наш портал інформував, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.

Крім того, ми писали, борги за комуналку: як зупинити нарахування пені та уникнути відключення послуг.