Пенсії у 5 тисяч гривень навряд чи вистачить для комфортного існування у 2024 році. Однак такими виплатами може похвалитися далеко не кожен українець і їх не так просто заслужити в рамках пенсійної системи, що діє. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Кожен українець має змогу розрахувати свою майбутню пенсію. Це можна зробити як "ручну", скориставшись спеціальною формулою, так і за допомогою спеціального сервісу на порталі ПФУ, який має відповідну назву - "Пенсійний калькулятор".

Оформлення пенсії. Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії. Фото: скрін youtube

Так, заробити пенсію у розмірі 5400 гривень можна за умови, що людина отримувала середню по Україні заробітну плату і за час трудової активності змогла накопичити повний страховий стаж – 35 років.

Виконати такі вимоги може далеко не кожен українець, про що свідчить статистика Пенсійного фонду. Середня пенсія в Україні збільшилася і становить 5816 гривень, але майже третина пенсіонерів одержує виплати менш ніж 3000 гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн Українцям дарують зарядні станції за сплату комуналки: нова акція від YASNО ТЦК забирають документи: як діяти В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Людина, яка отримує пенсію. Фото: youtube
Людина, яка отримує пенсію. Фото: youtube

В той самий час пенсії від 3001 до 4000 гривень отримує 17,32% громадян, а виплати від 4001 до 5000 гривень - 18,59% українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що ПФУ звернувся до пенсіонерів, які одержують виплати на картки: важливе попередження для кожного.

Також наш портал інформував, можна збільшити пенсію на 30%: українцям порадили, коли виходити на заслужений відпочинок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, співробітники Пенсійного фонду довели хворого клієнта до краю: вривалися в квартиру і допитували колег.