В Україні деякі теплокомуненерго розрахували економічно обґрунтовані тарифи на період з 1 жовтня 2024 року до 30 вересня 2025 року.

Які тарифи будуть застосовані у новому опалювальному сезоні для населення, йдеться у матеріалі "City News".

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Наприклад, у місті Канів на Черкащині місцева влада затвердила економічно обґрунтовані тарифи на теплову енергію.

"Члени виконавчого комітету підтримали економічно обґрунтований розмір тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з постачання теплової енергії у ході засідання", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Українцям масово розсилатимуть повістки поштою: у ТЦК назвали, хто отримає найближчим часом Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема Нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше
Показати ще

Втім, побутових споживачів попросили не хвилюватися – такий крок необхідний, щоб держава компенсувала різницю у тарифах на тепло, його виробництво, транспортування та постачання.

Платіжки за опалення. Фото: скрін youtube
Платіжки за опалення. Фото: скрін youtube

Для населення в опалювальному сезоні 2024-2025 буде застосовано старі тарифи, які діяли станом на 24 лютого 2022 року.

Варто зазначити, що аналогічна ситуація буде і в інших куточках України, адже продовжує діяти мораторій, який забороняє встановлювати нові тарифи як на тепло для населення, так і на газ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, розбіжності у розрахунках, заборгованість чи переплата: як уникнути казусів у комунальних платіжках.

Також наш портал інформував, оплачувати рахунки та передавати показники по-новому: комунальники попередили про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, надмірні тарифи на комуналку: українці можуть повернути тисячі гривень переплати.