Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є відразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на популярні сезонні овочі, урожай яких лише починають збирати.

Так, в Україні продовжують знижуватись ціни на болгарський перець та помідори, а ось цінники на огірки, навпаки, стрімко піднімаються.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Вартість популярних овочів у серпні, порівняно з минулим місяцем, значно змінилася. Причому не все у бік зниження. Наприклад, огірки помітно додали в ціні.

Популярні новини зараз
Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Вартість помідорів

Зокрема, станом на 22 серпня червоні помідори продаються по 58,63 грн/кг, тоді як у липні було 78,22 рн/кг. Рожеві подешевшали з 74,85 грн/кг до 52,35 грн/кг. Цінник на вершку звалився з 89,67 грн/кг до 48,10 грн/кг.

Ціни на помідори, скріншот: Minfin
Ціни на помідори, скріншот: Minfin

Вартість болгарського перцю

Дешевшим став і болгарський жовтий перець – 123,88 грн/кг, замість 186,62 грн/кг.

Ціни на болгарський перець, скріншот: Minfin
Ціни на болгарський перець, скріншот: Minfin

Вартість огірків

Тим часом огірки в середньому подорожчали з 43,55 грн/кг до 67,49 грн/кг. Гладкі зросли в ціні з 56,99 грн/кг до 87,40 грн/кг. Колючі подорожчали із 69,17 грн/кг до 79,90 грн/кг.

Ціни на огірки, скріншот: Minfin
Ціни на огірки, скріншот: Minfin

Нагадаємо, щоб чай був солодкий, потрібно 41 грн: супермаркети оновили ціни на цукор, борошно та сіль.

Раніше повідомлялося, ціни зростуть на 10-15%: виживати стане ще складніше та дорожче.

Також, ціни на популярні крупи знову "шаленіють": що подорожчало найбільше.