В Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі. Наприклад, морква подешевшала майже на 50%, а також адекватнішими стали цінники на капусті та болгарському перці. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

З середини липня ціни на капусту в Україні зростали через обмежену пропозицію продукції від місцевих виробників. Під кінець серпня обсяг капусти на ринку збільшився, але погода не найкраще позначилася на товарному вигляді середніх сортів.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Це призвело до того, що попит на продукцію став нижчим і продавцям довелося робити знижки, щоби прискорити реалізацію некондиційного товару. Українські господарства почали відвантажувати капусту по 17-24 гривні за кіло, що в середньому на 13% нижче за тиждень раніше.

Варто зазначити, що навіть після здешевлення капуста пропонується українцям у середньому у 3,8 раза дорожче, ніж наприкінці серпня минулого року.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на моркву та перець

В українських супермаркетах майже наполовину знизилася середня вартість моркви – з 30,68 до 15,60 гривні за кілограм.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Також доступнішим став болгарський перець. Кілограм овоча у середньому подешевшав більш ніж на 60 гривень – до 123,88 гривні. При цьому в деяких торгових мережах трапляються цінники й у 99 гривень.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни зростуть на 10-15%: виживати стане ще складніше та дорожче.

Також наш портал інформував, тенденція до подорожчання: ціни на популярні крупи повільно, але впевнено повзуть нагору.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, курцям приготували нові обмеження: які популярні товари зникнуть із полиць уже у вересні.