В Україні готуються підняти акцизи на всі види палива. Як це позначиться на цінах, розповів директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн у коментарі виданню "РБК-Україна".

Фахівець вважає, що після підвищення акцизів наслідки для гаманців водіїв будуть, але не такими серйозними, як багато хто уявляє.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

По-перше, є великий шанс, що вартість бензину та дизельного палива не зміниться або зросте зовсім незначно. Цьому сприяє ситуація на світовому ринку палива.

"Особисто я не впевнений, що ціна на дизель і бензин виросте. Останнім часом закупівельні ціни у світі впали, це створює можливості компенсувати в ціні підняття податку", - каже Сергій Куюн.

Популярні новини зараз
Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Мобілізованим оголосили важливе нововведення Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Негативний сценарій може чекати на власників автомобілів з ГБО, проте катастрофи також не буде. Експерт зазначив, що рівень підняття акцизу на газ вищий, тому паливо подорожчає.

На додаток, в очікуванні на підвищення акцизу, АЗС вже почали поступово збільшувати цінники на скраплений газ. В той самий час трейдери розпочали масові закупівлі напередодні введення нових акцизів.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, заправка автомобіля обійдеться дорожче: водіям показали, як змінилися ціни на автогаз.

Також наш портал інформував, не поспішайте на СТО: що робити, якщо в салоні авто смердить бензином та вихлопними газами, заощадите багато грошей.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, ви витрачатимете на АЗС пів зарплати: що потрібно робити водіям, щоб знизити витрату палива.