В Україні 80-річні пенсіонери можуть розраховувати на збільшення виплат шляхом призначення надбавок від держави. Деякі "бонуси" нараховуються автоматично, інші - після особистого звернення до ПФУ.

Якщо розмір пенсійної виплати, яку одержує 80-річний українець, не перевищує 10 340,35 гривні, то така людина має право на вікову надбавку. Вона автоматично нараховується за місяць, коли особі виповнюється 80 років.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Розмір вікової надбавки у 80 років становить 570 гривень. Вона виплачується разом з основною пенсією щомісяця.

Також пенсіонери цієї вікової категорії можуть одержати ще додаткові гроші. Це стосується осіб, які потребують постійного догляду за станом здоров'я. Втім, для отримання такої доплати вже потрібно відповідати низці критеріїв.

Популярні новини зараз
Колекціонери змагатимуться за ці 50 копійок: у вашому гаманці може бути скарб на тисячі гривень Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім Нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Що потрібно для отримання доплати:

  • вік - 80+;
  • отримувати пенсію за віком;
  • потребувати постійного догляду за станом здоров'я;
  • мати медичний висновок щодо погіршення здоров'я;
  • проживати самому і мати близьких, які б забезпечити належний догляд.

У 2024 році розмір надбавки становить 944 гривні – це 40% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Для отримання "бонусу" необхідно подати відповідну заяву до ПФУ.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям ускладнять вихід на пенсію: нові умови.

Також наш портал інформував, питання постало комом у горлі: що робити українцям, яким не вистачає стажу для "заслуженого відпочинку".

Крім того, ми писали, наскребуть по 150 гривень і то не всім: пенсіонери отримають доплати.