Наступного року грошову допомогу для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) надаватимуть лише вразливим категоріям населення. Міністр соціальної політики Оксана Жолнович пояснила, що для решти ВПО планується запровадження універсальної допомоги.

Зараз в Україні 4,5 мільйона осіб мають статус ВПО, з яких чимало виїхали з дому ще у 2014 році. Більшість з них вже змогли інтегруватися в нових умовах, тому необхідно переглянути форми допомоги.

ВПО отримують виплати. Фото: youtube
ВПО отримують виплати. Фото: youtube

Зокрема, вразливі категорії населення, такі як люди похилого віку, особи з інвалідністю і ті, хто має невеликий дохід, продовжать отримувати грошову допомогу в розмірі 2 000 гривень для дорослих та 3 000 гривень для дітей і людей з інвалідністю.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні Колекціонери змагатимуться за ці 50 копійок: у вашому гаманці може бути скарб на тисячі гривень "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Водночас, планується запровадження нових, більш універсальних видів соціальної допомоги, які будуть діяти паралельно з існуючими виплатами для ВПО. Також ВПО зможуть отримувати допомогу для малозабезпечених і багатодітних сімей.

Крім того, Знай.ua повідомляв, дадуть по 10800 грн в одні руки: українці можуть оформити грошову допомогу на три місяці

Також наш портал інформував, як стягнути аліменти, якщо колишній партнер виїхав за кордон

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що як отримати 11 тисяч від ООН