Колекціонери готові платити тисячі гривень за певні рідкісні монети номіналом 50 копійок, які зараз мають високу цінність. Однак такі великі суми пропонують лише за окремі різновиди, які відрізняються особливими деталями. Так, монета 50 копійок 1992 року різновиду 3ВАг може коштувати від 4 000 до 11 000 гривень.
Вона має кілька характерних ознак, серед яких товстий середній зуб тризуба, специфічний малюнок 17,7 мм, гроно з п’ятьма ягодами, де одна з них злилася з вінком, і гладкий гурт. Ці деталі роблять її особливо бажаною серед нумізматів.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Монета 2001 року цінується через свій малий тираж – всього 5 000 одиниць. Її вартість на ринку може досягати 1 500 гривень. Хоча знайти таку монету в обігу практично неможливо, на аукціонах час від часу трапляються випадки продажу, коли її знаходять у обігу.

Ще один цінний екземпляр – монета 50 копійок 1994 року різновиду 1.1АГм. За неї готові платити від 2 000 до 4 000 гривень. Її можна розпізнати за невеликим отвором у нижній частині тризуба, трапецієподібними проміжками між листком і відростком, а також дрібною насічкою на гурті.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Існує також менш цінний різновид монети 1994 року – 2АГм, яка відрізняється більшими отворами у тризубі. Такі монети можна продати всього за 5-30 гривень.

Популярні новини зараз
Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

Ці монети є бажаним трофеєм для колекціонерів, і якщо у вас є одна з них, варто перевірити її справжність і оцінити потенційну ціну на спеціалізованих аукціонах.

Нагадаємо, за старі 2 копійки можна отримати величезні гроші: який вигляд вона має

Раніше ми писали про те, що за дві копійки українці можуть заробити 4500 грн: що саме потрібно шукати у старому пальто

Крім того, Знай.ua повідомляв, за нею полюють колекціонери: вилучена з обігу монета може принести 17 500 гривень