Українці мають шанс одержати фінансову допомогу на житлово-комунальні послуги. Умови отримання виплат назвали представники благодійного фонду "Карітас Запоріжжя" у соцмережі facebook.

Реєстрація на виплати для відшкодування комунальних послуг проводиться у рамках проєкту "Гуманітарна допомога для осіб, які постраждали від війни в Україні". Подати заявку можуть лише певні категорії громадян.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Програма спрямована на підтримку внутрішньо переміщених громадян, які орендують житло та мають середній дохід не більше ніж 6318 гривень на одного члена сім'ї. При цьому обов'язково матиме договір оренди на житло.

Інші умови реєстрації:

Популярні новини зараз
Холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні Вистачить на ситу старість: яку пенсію нарахують мобілізованим українцям В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще
  • не одержувати матеріальну допомогу від міжнародних фондів протягом останніх трьох місяців;
  • не повинно бути оформленої субсидії за адресою, на яку оформляється допомога;
  • одержувач допомоги має підтверджувати правильність використання коштів - надати квитанції про сплату комунальних послуг.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Оформлення допомоги проводиться у кілька етапів. На першому потрібно заповнити онлайн-форму. Далі слід очікувати дзвінка від соціальних працівників, які скоординують наступні кроки. При цьому українці попереджають, що реєстрація не гарантує отримання допомоги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ відмовив у призначенні субсидії: що робити, щоб домогтися допомоги від держави.

Також наш портал інформував, оплачувати рахунки та передавати показники по-новому: комунальники попередили про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські сім'ї зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.