В Україні спостерігається подорожчання зрідженого газу. У деяких мережах АЗС цінник впритул наблизився до 30 гривень за літр. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95".

У період з 12 по 20 серпня середня роздрібна вартість автогазу зросла на 21 копійку – до 28,23 гривні за літр. В Україні ціни на пальне коливаються в межах 26,27-29,49 гривні за літр залежно від мережі та регіону.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

Наприклад, великі мережі ОККО та WOG збільшили цінники на 50 копійок – до 29,48 та 29,49 гривні за літр. Це стало поштовхом для інших АЗС, які також скоригували цінники, підвищивши їх на 10-50 копійок.

Дискаунтер "Авантаж 7" підвищив ціну на скраплений газ також на 50 копійок - до 26,45 гривні за літр. У мережі "БРСМ-Нафта" подорожчання автогазу відбулося точково: у Вінницькій, Волинській, Запорізькій, Київській, Львівській та Миколаївській областях – на 20-50 копійок.

Популярні новини зараз
Дочка Олі Фреймут в Америці показала, що вона далеко не янгол: на відміну від мами любить роздягатися Колекціонери змагатимуться за ці 50 копійок: у вашому гаманці може бути скарб на тисячі гривень Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Причина зростання цін – вичерпання запасів палива, яке закуповувалося за нижчими цінами. Наразі АЗС розпочали реалізацію автогазу, який був закуплений під час зростання закупівельних цін з другої половини червня до початку серпня.

"Наразі вже немає дешевих запасів. Продаємо ресурс, який був придбаний на піку зростання", - кажуть гравці ринку.

Ціни на автогаз. Фото: enkorr
Ціни на автогаз. Фото: enkorr

Що буде з цінами далі?

Оптова вартість зрідженого газу почала знижуватися, і це утримає роздрібні ціни від подальшого зростання.

Зараз ринок чекає рішення щодо акцизів, від якого залежить подальший напрямок цін.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Нацбанк попереджає про неминуче зростання цін на пальне.

Також наш портал інформував, заправка автомобіля обійдеться дорожче: водіям показали, як змінилися ціни на автогаз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ви витрачатимете на АЗС пів зарплати: що потрібно робити водіям, щоб знизити витрату палива.